Інвестиційний стратег Ліндсі Белл з Ally Invest вважає, що кінець 2020 року буде хорошим. Водночас вона наголошує, що від наступного року можна очікувати будь-чого.

Белл бачить оптимізм навколо чергової допомоги щодо коронавірусу, адже це забезпечить деяке зростання запасів. 

Так, Белл вважає, що падіння, яке відбувалося на фондових ринках протягом року, підтримає прибутки в грудні. "Ми впевнені, що кінець 2020 року буде хорошим", – каже експертка.

Але фінансистка визнає, що прибутки в кінці 2020 року можуть бути нижчими за середній показник в історії.

Грудень, як правило, є третім найкращим місяцем на фондовому ринку. Зазвичай показник індексу S&P 500 цього місяця зростає приблизно на 1,5%, але у 2020 році він може бути трохи нижчим, – заявила Ліндсі Белл.

За її словами, і надалі в світі економіки буде невизначеність через пандемію. І така непорядкованість може трохи змусити хвилюватися інвесторів.

Експертка запевняє, що великі технологічні компанії, зокрема Roku та Netflix, які задовольняли потреби людей під час карантину, і надалі будуть мати великі прибутки. Адже навіть якщо буде вакцина від коронавірусу, люди все одно частіше будуть залишатися вдома.

 

Белл зізналася, що віддає перевагу акціям тих компаній, які виплачують дивіденди принаймні 25 років, збільшуючи їх.

У листопаді такі компанії зросли на 12%. Вони не лише перевищують середні показники S&P 500 на довгостроковій основі. Тому за допомогою цієї інвестиції ви створите дуже хорошу та стійку позицію,
– сказала вона.

До слова, раніше професор Джеремі Зігель запевнив, що інвесторам не варто хвилюватися про ринок акцій у 2021 році. Він назвав три фактори, як можна буде отримати приріст у наступному році.