Перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко повідомила, що у Збройних силах України за контрактом служать 25 тисяч жінок.

Про це вона написала у Facebook, коментуючи військовий парад до Дня Незалежності, в якому вперше взяли участь жінки-воїни.

"Ще раз про парад. Він був бездоганним і ідеальним...Єдине, чого не вистачало - це особливого акценту, що й ВПЕРШЕ Хрещатиком крокував і зведений загін жінок- воїнів. Цифр в інформаційному тексті, що вже 25 тисяч українок служать за контрактом в ЗСУ, з них більше 3000 офіцерів. Країна має знати, скільки в нас жінок-підполковників і полковників, бо вони служать нарівні з чоловіками", - написала вона. 

Геращенко додала, що парад продемонстрував важливі моменти створення української новітньої історії: "Коли бойові частини отримують бойові прапори, що носять імена Українських Героїв - сучасності і минувшини. Й не дрібниці (за які несправедливо критикували всілякі «умнікі» МО) - нова форма, нові берети, аби жодна асоціація і жоден натяк не пов‘язували наш героїчний військовий строй з армією агресора".